Om oss

Varumärket VJ Since 1890 grundades för över 120 år sedan av urmakare Victor Janson då han nyss kommit hem till Sverige efter studier i Chicago, USA. Tillsammans med sin fru Cecilia startade han även upp smyckestillverkning och deras verksamhet blev snabbt en av de ledande på den svenska smyckesmarknaden.

Idag ingår varumärket VJ Since 1890 i koncernen till det listade bolaget Robert Friman International AB. I ett av våra affärsområden, smyckeshandel, ingår fyra olika varumärken som utöver VJ Since 1890 är: Angel Bliss, Rock by Sweden och Friman Smycken. Gå in på www.robertfriman.se om du vill veta mer om våra olika affärsområden eller våra andra varumärken.

Sedan hösten 2015 är den välkända profilen Magdalena Graaf ansiktet utåt i Sverige för VJ Since 1890. I samarbete med Magdalena har vi även tagit fram en allians- och vigselkollektion. Det är en stilren, klassisk och prisvärd kollektion med och utan diamanter i både röd- och vitguld. VJ Since 1890 erbjuder också en mindre kollektion av halsband, armband och örhängen i röd- och vitguld. Utöver vår vigsel- och guldkollektion har vi även en bred kollektion av klassiska och stilrena silversmycken.

De ledord som vi arbetar efter när vi tar fram våra kollektioner av smycken är kvalitet och exklusivitet. Med historia och tradition tar vi fram våra smycken, smycken i silver och guld, smycken för varje tillfälle i livet.